Често задавани въпроси към мен


Каква техника използвам за заснемането на вашата сватба ? кликнете за отговор

* Камерите, които ползвам са SONY в комбинация от обективи с различна дължина и светлосила.
* Дрон DJI за прекрасни въздушни панорами, които използвам по време на сватбения ден.
* Екшън камера GoPro, която в определени моменти от сватбения ден използвам като допълнителна камера, заснемаща общ план (сватбен или църковен ритуал, първи брачен танц).
* Аудио рекордер SONY, насочен микрофон и брошка Rode.


Каква е продължителността на филма, който предавате на младоженците? кликнете за отговор

Всяка сватба е уникална и различна, което определя и дължината на готовия монтиран филм. Някой сватбени тържества са само на една локация, на която се провежда сватбен ритуал (обикновено на открито) и  ресторант, а други сватбени тържества започват от дома на младоженеца, кумове, булка, граждански ритуал в зала на общината, църковен ритуал и празненство в ресторант. Обикновено готовите монтирани сватбени филми от мен са с продължителност от 150 минути до 240 минути, като рядко има изключения извън този времеви диапазон.


Изготвям ли сватбен трейлър? кликнете за отговор

Да разбира се. Сватбеният трейлър е най-гледаната част от вашата сватба. Този клип обикновено се гледа от всички ваши роднини и приятели многократно. Чрез трейлъра в рамките от 3 до 5 минути преразказвам емоцията от сватбения ден. Трейлърът се изгражда на предварително потвърдена от младоженците музика или комбинация от няколко песни. В него включвам кадри от сватбената фотосесия, на която не снима само фотографа, както кратък преразказ на най-важните и емоционални моменти от сватбеното тържество.


Използвам ли друг метод за аудизапис по време на сватбеното тържество? кликнете за отговор

През целият ден записвам звук от основната камера (атмосферен звук). На местата, на които има допълнително озвучаване с озвучител (обикновено в ресторант или на изнесен ритуал) записвам звук от пулта, чрез аудиорекордер. По време на църковните ритуали при разрешение от страна на отеца поставям микрофон брошка, чийто звук използвам при видеомонтажа.


На кои локации можете да ме ангажирате? кликнете за отговор

Живея в София, но съм родом от Ямбол. Между двете локации около Автомагистрала Тракия е много лесно и достъпно за мен. За изминалия сезон съм заснемал сватби на дестинации като Ахтопол, София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Велинград и др. В предходни сезони съм заснемал и сватби в чужбина. За сватби извън територията на София се заплащат допълнително транспортни разходи достатъчни да покрият реалната себестойност на пътуването.


Какъв опит имам като видеограф ? кликнете за отговор

Повече от 10 години заснемам сватбени тържества. Десетки отзиви на младоженци може да откриете в секцията отзиви на моята страница или във Facebook страницата ми. Това се реални отзиви на младоженци, публикувани,  чрез техните реални профили във Facebook.


В какъв срок ще получите вашето сватбено видео? кликнете за отговор

Заснемането на сватбения ден е едва 30% от свършената работа. Останалата част е пред компютъра, където трябва да се подредят в логична поредност няколко стотин клипа, както и да се изработи сватбен трейлър, който да преразкаже вашия сватбен ден. Допълнително е необходима цветова корекция, която се стремя да предаде реалните цветове, а НЕ „арт“ цветове в зелена, оранжева или друг цвят гама. Срокът, в който ще получите вашето сватбено видео е 90 календарни дни.


Как ще получите видеото от вашата сватба? кликнете за отговор

Сватбеното видео предавам в красива дървена кутия и флашка. При желание мога да споделя сватбеното видео и на линк за теглене.


Пазя ли копие от вашата сватба и колко дълго? кликнете за отговор

Пазя копие от сватбените филми, които съм предал на младоженци от няколко години. При загуба на вашия сватбен филм винаги може да бъде възстановен.


На каква цена можете да ме ангажирате за заснемане на сватба? кликнете за отговор

Актуални цени за видеозаснемане може да намерите в секцията на сайта ми „Цени


Можете ли да препоръчате ваши колеги фотографи, DJ за нашата сватба? кликнете за отговор

При интерес от ваша страна можем да обсъдим вашите предпочитания и с радост ще Ви предоставя контакти на колеги, за които твърдя от опит, че са истински професионалисти.